Džiovintų vaisių desertas




















Kol mano vyrai tingiai virškina šeštadienio pietus, papasakosiu apie paskutinį desertinį bandymą pagal Zawadzką. Lengvai pagaminamas, kvapnus, saldus... galima praryti liežuvį.


Originalus receptas

Po 1 stiklinę supjaustytų figų, migdolų, datulių, slyvų ir razinų,
1,5 stiklinės cukraus,
8 baltymai.

Džiovintus vaisius ir migdolus patroškinti su vynu ir cukrumi, sukrėsti į pusdubenį, išplakti aštuonis baltymus, sumaišyti su stikline, cukraus, papuošti jaus džiovintų vaisių viršų ir kepti krosnyje.

Produktų kiekis numatytas aštuoniems asmenims.


Patirtis ir patarimai

Pradžiai šiek tiek patikslinu produktų sąrašą, tik sumažinsiu šiek tiek kiekius. Pagal save. Man trims žmonėms ruošiant šį desertą, prireikė:

~ 1 stiklinės džiovintų pjaustytų figų, migdolų, datulių, slyvų ir razinų,
truputį daugiau kaip pusės stiklinės raudono vyno,
2-3 šaukštų cukraus;

0,3 stiklinės cukraus,
1 baltymo.




















Vyne patroškintus vaisius sudėjau į formes, supyliau likusį vyno sirupą, užkrėčiau plaktus baltymus ir įkišau į orkaitę. Hm, galvoju dabar, kažin kiek laiko kepiau? Baltymų sluoksnis nebuvo labai storas, tad maždaug kokį pusvalanduką ~140'C karštumo orkaitėje. O skanumas...

Komentarai