Pusiau prisirpusių agrastų kompotas




















Originalus receptas

0,75 litro agrastų,
300 g cukraus.

Nuo 0,75 litro agrastų nutraukyti stiebelius, užvirinti ir perkošti per sietą. Iš 300 g cukraus išvrti sirupą, suberti atvėsintus agrastus, truputį pavirti ir supiti į salotinę.


Patirtis ir patarimai

Perrašynėju receptą ir po truputį suprantu, kad Zawadzka mintyje turėjo ne mums dabar įprastą geriamą kompotą, bet sirupe apvitrų vaisių ar uogų desertą. Prisiminusi šaldytuve liūdinčius agrastus ir pavarčius Zawadzkos "Lietuvos virėją" pakraipiau galvą, kaip čia taip, vanduo recepte net nenurodytas. Hm, šioje knygoje yra ir daugiau tokių receptų. Nieko labai keisto. Na, ir išviriau agrastus sirupe, o po to atskiedžiau didesniu kiekiu vandens ir gavosi puikus gėrimas :) O dabar, berašant, staiga blykstelėjo parduotuvėje matytas vaizdas - ant stilainėlių su uogienėmis užrašai "compote"... Dar su vyru pasišaipėm, kad matai, mes tai kompotą geriame, o jie tai šauktais kabina.




















O tai tau, prisišaipiau. Kaip gaila... bet nieko, dar liko septyni kompotų receptai - juos išvirsiu jau taip kaip priklauso. O šitą prašautą bandymą vis tiek dedu, nes labai skanus tas kompotas ;)

Komentarai