Šokoladinis kremas





















Karštis paskelbė paliaubas ir virtuvėje pakilo džiaugsmo vėliavos. Šaltas desertas, subalansuotas vasaros stalui, bet tinkamas smaguriauti ir žiemą.


Originalus receptas

3 stiklinės grietinėlės,
1 stiklinė cukraus,
20 g želatinos,
100 g šokolado.

Šis kremas gaminamas panašiai kaip grietininis. Sutarkuoti 100 g šokolado, suberti į puoduką, užpilti dviem šaukštais grieinėlės ir pašildyti maišant, kol ištirps. Paskui supilti į išplaką grietinėlę, suberti stiklinę cukraus, supilti želatiną, išmaišyti, supilti į cukrumi pabarstytą formą ir pastatyti ant ledo.

































Patirtis ir patarimai

Kremas skanus, cukraus nurodyta tiek, kiek ir reikia (na, gerai, gal šiek tiek galima nuberti), bet aš mieliau naudočiau daugiau školado ir mažiau cukraus. Ir kitą kartą želatinos dėčiau mažiau, nes plakta grietinėlė jau pati savaime yra standi, tad mano galva, šįkart kremas gavosi toks per kietas. O daugiau nelabai ką ir beturiu pridurti - skanaus!

Komentarai