Viščiukų užkandėlė su agrastais




















Šiomis dienomis taip karšta, kad atrodo jog termometras tuoj tuoj iššaus kaip suplakto šampano butelis. Niekur nėra vėsos ir prieglobščio. Sunku net galvoti, ką jau ten bekalbėti apie virtuvinius eksperimentus. Norisi nebent šaltos braškių ar aviečių sriubos... bet nėra kas padaro :) teks tenkintis samalaku, kalbininkų ubagine vadinamu. O jums - savaitgalio skanėstas - viščiukas su rūgšelėjusiu agrastų padažu. Stipriau pasaldinus gautųsi beveik kiniškos virtuvės šedevras.


Originalus receptas

4 viščiukai,
1-2 morkos,
1 svogūnas,
1 petražolės šaknis,
0,5 saliero,
0,75 stiklinės agrastų,
2-3 gabaliukai cukraus,
1 šaukštas sviesto,
0,3 stiklinės vyno.

Supjaustytus viščiukus išvirti su įvairiomis prieskoninėmis daržovėmis, 0,75 stiklinės neprinokusių agrastų užpilti keliais šaukštais sultinio, įmesti kelis gabaliukus cukraus ir patroškinti. Ištirpinti sviestą, pakepinti jame miltus, praskiesti sultiniu, užpilti viščiukus ir prieš patiekiant dar kartą užvirinti.

Kad viščiukai gražiau atrodytų ir būtų trapesni, juos galima pavolioti kiaušiniuose ir džiūvesėliuose, pakepinti svieste, paskui patroškinti padaže.

Į šį padažą galima įpilti truputį vyno.


Patirtis ir patarimai

Patiekalą ruoškite iš tokio kiekio vištienos, kokį suvalgys Jūsų užstalėje susėdusios burnos. Sultinį galite virti ne tik iš Zawadzkos nurodytų daržovių, bet iš visų, kurios Jums yra priimtinos ar įprastos. Aš, pavyzdžiui, dar įmečiau skiltelę česnako ir mažą luobelę imbiero.

Tik padažo tai man gavosi visas kibiras, mat patingėjau pasiimti šaukštelį ir beveik visas krakmolas (kurį naudojau vietoje miltų) iš stiklainėlio subyrėjo į keptuvę su padažu... Puoliau griebti lauk (jau su šaukteliu:)), bet ką tu ten krakmolą išgriebsi. Tad galiausiai, stabilizuojant padėtį, teko supilti beveik visą sultinį. Nepaisant milžiniško kiekio, padažas gavosi labai skanus :)

Manau, kad maloniai rūgštus padažiukas tiktų ir su žvėriena (tik gal reikėtų jo skonį dar šiek tiek suintensyvinti (gal pakepinti agrastus?) arba aviena.

Skanaus!

Komentarai

  1. Agrastų rūgštelė prie paukštienos - skamba labai viliojančiai. Net neabejoju, kad skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai skanu. Man, asmeniškai, šitas padažas - tikras atradimas. Lietuviška rūgščiasaldė vištiena :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dar vienas šio recepto teigiamas bruožas - jo ekonomiškumas ir paprastumas. Jį galima ruošti ir ankčiau virtos vištienos ar panaudoti atlikusį sultinį. O ir sudėtinės dalys - vištiena ir agrastai - Lietuvoje paprastai randamos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai ale kinietiskai lietuviskas receptas :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą