Grietinėlės kremas


















Jaučiu, kad paskutiniuoju metu mane tiesiog apsėdo Zawadzkos kremų receptai. Be galo paprasti ir neįtikėtinai skanūs desertai. Ypač tinkami šiltą vasaros dieną (nors tokių pas mus dabar labai nedaug) - su kokia saldžiarūgšte vaisių ar uogų tyre... tai gi, tram pam pam paaam - grietinėlės kremas.

Originalus receptas

3 stiklinės grietinėlės,
1 stiklinė cukraus,
20 g želatinos,
0,5 lazdelės vanilės.
Prie jo sulčių.

Tris stiklines grietinėlės supilti į didelsnį indą, pastatyti ant ledo ir šluotele išplakti standžias putas. (Jei grietinėlė netiršta, reikia įdėti šešis šaukštus grietinės.) Įberti puoduką smulkaus cukraus, išmaišyti, įpilti truputį šiltame vandenyje ištirpintos želatinos, gerai išplakti, supilti į kremą, įlašinti porą lašų citrusinių vaisių aliejaus arba įberti vanilinio cukraus, išmaišyti, supilti į šaltu vandeniu sudrėkintą ir smulkiu cukrumi pabarstytą formą, išlyginti šaukštu ir pastatyti į indą su ledu, sniegu arba šaltu vandeniu.

Prieš patiekiant formą trumpam palaikyti šiltame vandenyje, nušluostyti, kremą išversti į pusdubenį ir aplieti sultimis. Norint pakeisti skonį, sudėjus želatiną galima įpilti stikliuką baltojo romo.


Patirtis ir patarimai

Recepte taip viskas gana sudėtingai surašyta. Aš supaprastinčiau taip - su cukrumi išplakti grietinėlę, iš lėto, plakant supilti paruoštą želatiną ir supilti kremą į formą. Viskas. Statom į šaldytuvą, laukiam valandžiukę ir ragaujam. Tik prieš išverčiant kremą iš formos, ją reikia ne palaikyti karštame vandenyje (aš kištelėjau į ką tik užvirusį), o tik įkišti, suskaičiuoti iki penkių ir traukti lauk. Nes kitaip forma įkais ir kremas labai greitai  aptirps.

Tiesa, grietinėlės, žinoma, imkit tiek, kiek bus vagytojų ir koks bus jų apetitas. Man iš dviejų stiklinių grietinėlės išėjo kremo maždaug kokiem 6 žmonėm.



















Ypač skanu su trintais raudonaisiais serbentais, bet tiko ir su apelsinų džemu (aš įpyliau truputuką virinto vandens, suplakiau ir gavosi toks kaip apelsininis padažiukas) ;)


Komentarai

  1. Čia visai kaip itališka panna cotta :) Nors kiek pamenu, pieniškus drebučius dažnai gamindavo mano močiutė...:)
    Rūta, recepte (originaliam) maža klaidelė - rašai, kad suplakti reikia tris stiklines sulčių...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip labai panašu į panna cotta ir žiauriai skanu. Maniškiuose namuose darydavo tik baltus drebučius iš kefyro, dažniausiai.

    P.S. Ačiū už pastebėjimą - visai pro akis prasprūdo :) pataisau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo paprasta ir skanu :) Pats tas, kai "noriu kažko skanaus", bet "vaje, kaip tingiu plušėt virtuvėje" :) Ačiū, išsisaugau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skanaus, Asta ;) Tikrai ruošimas neprailgsta. Ir prieš pusantro šimto metų žmonės suprato laiko taupos svarbą :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą