Kiaušinienė su silke arba kumpiu

















Iš pirmo žvilgsnio keista truputį alternatyva - silkė arba kumpis. Na, ir iš antro žvilgsnio keista. Nerijus pasakytų, "aišku, kad kumpis, koks dar klausimas?". Aš, tikriausiai, kad irgi taip pat pasakyčiau. Ypač po to, kai paragavau varianto ne su kumpiu. Greičiausiai, tai vienas iš tų patiekalų, kuris valgomas vieną arba du kartus gyvenime. Nėra neskanu, tiesiog... gana neįprasta (ančiuvių gabaliukai - tamsesni taškai kiaušinienėje).


Originalus receptas

10 kiaušinių,
2 silkės,
1 šaukštas sviesto.

Išdarynėtus ir nuluptus ančiuvius aba silkes be ašakų smulkiai sukapoti, sumaišyti su kiaušiniais ir apkepti svieste. Vietoj silkės galima įdėti kumpio arba kokios kitokios rūkytos mėsos.


Patirtis ir patarimai

Silkės neturėjau, kumpio neturėjau, bet už tai spintelėje jau nuo pavasario slėpėsi įmantrios formos stiklainiukas ančiuvių, kurių Zawadzka nepaminėjo produktų sąraše, bet pirmuosius užrašė recepte. Kaip gi neišbandyti?!

Kaip jau minėjau aukščiau, kiaušinienė su ančiuviais - valgomas ir visa neblogas patiekalas, bet labai jau įmantraus skonio. Kažkur kirba įtarimas, kad variantas su kumpiu - geresnis :)

O su kokiais priedais Jūs kepate kiaušinienę?


Komentarai

  1. Kiaušinienę su silke valgydavom vaikystėje gana dažnai, mama tokią kepdavo...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mat kaip, o aš pirmą kartą susidūriau su tokiu receptu ir tokiu skoniu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O jetau jetau, kai pamačiau tuos pipiriukus, kiaušinienė jau nerūpėjo, jie man tinka visur ir su viskuo :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aha, šitie susiraizgę pipiriukai - gėris, kuris labai gerai susiderino ir su šia silkiška kiaušiniene :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą