Riestainiai su grietinėle




















Puikios baronkytės šitie riestainiai :)

Originalus receptas

3 šaukštai grietinės,
3 šaukštai grietinėlės,
3 kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto,
3-4 šaukštai cukraus,
citrinų žievelių,
miltų,
1 kiaušinis,
0,5 stiklinės migdolų.

Į miltus supilti grietinę, grietinėlę, įdėti pusantro šaukšto nesūraus sviesto, įmušti tris kiaušinius, įberti porą šaukštų cukraus ir truputį smulkiai supjaustytų citrinų žievelių arba kitokio aromato, išminkyti ir pagaminti nedidelius riestainiukus. Sudėti juos ant sviestu išteptos skardos, patepti tryniu, pabarstyti cukrumi ir smulkiai sukapotais migdolais ir kepti nelabai karštoje krosnyje.


Patirtis ir patarimai

Pradėjau rašyti receptą ir priėjus miltus supratau, kad nebeprisimenu, kiek jų dėjau. Todėl iš karto atsiprašau, kad nenurodau tikslaus kiekio - dėkite tiek, kad tešla būtų minkoma. Aš pati tešlą maišiau ne nuo to galo, kaip nurodo Zawadzka - pirmiau į kombaino maišyklę supyliau grietinę, sumušiau kiaušinius ir tik tada bėriau miltus. Manau, kad nuodėmės tame jokios, o ir reguliuoti miltų kiekį lengviau.




















Riestainiukus kepiau universaliame karštyje - 180'C karštumo orkaitėje apie 20 minučių (bet laikas priklauso nuo Jūsų suraitytų riestainių dydžio - jei riestainiai dideli - gali prireikti iki pusvalandžio). Iš dviejų kiaušinių (dviejų trečdalių produktų normos) išėjo viena skarda riestainių. Soknis? Toks, kaip tų, tokių pokiečių riestainių, pabarstytų cukrumu, pardavinėtų (gal ir dabar pardavinėja?) mokyklos valgyklose ir parduotuvėse. Kiek pamenu, jie būdavo tokie pobragiai - kainuodavo apie 50-70 ct :)

Komentarai

  1. as tai viriau is:miltu,cukraus,pieno,kepimo milteliu ir triniu,tai man labaiiiiiii kieti gavosi:(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gali būti, kad tešla buvo per liesa - Zawadzkos recepte nurodoma naudoti grietinę, grietinėlę, sviestą, kiaušinius. Arba perkepėte...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą