Mėsa su kiaušiniene


















Parastas, žemiškas patiekalas mėsaėdžiams ir jų draugams. Puikus pasirinkimas vakarienei, o antrą dieną šauniai atlaiko išbandymus karščiu.


Originalus receptas

1,5-2 kg jautienos,
8 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto,
200 g kumpio,
druskos,
100 g lašinių.

Iš aštuonių kiaušinių ir kubeliais supjaustyto virto kumpio iškepti kiaušinienę. Gabalą minkštos jautienos išmušti ir iškočioti, kaip gaminant muštinukus, pasūdyti, per vidurį sudėti kiaušinienę, mėsos kraštus užlenkti taip, kad būtų kaip pailgas duonos kepaliukas, ir apdėjus lašinių juostelėmis arba sviesto gabaliukais pastatyti į krosnį. Patiekiant supjaustyti ir užpilti stipraus sultinio padažu.


Patirtis ir patarimai

Puikus paprastas patiekalas, nereikalaujantis papildomo stipraus garnyro. Žinoma - sotus patiekalas, tad tinkamas gaminti didesnei kompanijai, kad nereikėtų klausinėti, ar dar įdėti, ar dar kartosite. Atriekus tinkamą gabalą mėsos - kartoti niekas nebenorės :)



















Paruoštą mėsos "kepaliuką" (iš maždaug kilogramo jautienos ir penkių kiaušinių) kepiau valandą ~200'C karštumo orkaitėje. Kadangi mėsos nepagailėjau ir kaip reikiant jai iškaršiau kailį - iškepusi ji buvo trapi ir minkšta. Mėsai pagadinti naudojau druską, juoduosius pipirus, čiobrelius ir šiek tiek kmynų.

Pasigardžiuodami šveitėm šitą "kepaliuką" su žaliomis salotomis. Padažo neruošiau, nes neturėjau sultinio ir labai dėl to buvo gaila, pikta, apmaudu, nes labai jau to padažo norėjosi...
































Kepsnį subaigėm per dvi dienas. Supjaustytą riekelėmis šį mėsos "kepalą" lengva pašildyti keptuvėje, orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje. Skanaus!

 

Komentarai

  1. l likusių nuo kepimo sulčių negalėjai panaudoti padažui? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai, kad nelabai kas ten liko ;) Tiksliau, tai visiškai jokių sulčių neliko...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą