Virtinukai su vyšniomis


















Nors Zawadzkos virtuvė orientuota į sezoninių gėrybių vartojimą, bet tas sezonas, mūsų dienomis, nelygus jos sezonui. Taip vieną vakarą, leidžiantis saulei, ant mano viryklės gimė virtinukai su vyšniomis. Pasitaisau, su trešnėmis.



















Originalus receptas

Didelį šaukštą sviesto išsukti iki grietinės tirštumo, pasūdyti, įdėti tris trynius, įberti tris šaukštus tarkuotos bandelės, dvi stiklines miltų, įpilti pusę stiklinės pieno ir gerai išmaišyti; miluota ranka imti mažus gabaliukus tešlos, išplti, per vidurį įsprausti didelę vyšnią, pavolioti miltuose, sudėti į verdantį vandenį ir virti 5-6 minutes. Išgriebti į pusdubenį ir užpilti sviestu.


Patirtis ir patarimai

Vieni žmonės, kaip žmonės - gamina ir nesiaikštija, o man ir vėl iškilo klausimas apie miltus. Kiek? Nusprendžiau reguliuoti "iš akies". Mano tešlos proporcijos iš pusės normos gavosi maždaug tokios:

1 šaukštas sviesto (~25 gr),
~ 1 stiklinė miltų (~220 g),
0,5 stiklinės pieno,
2 kiaušinių tryniai (maži),
1 šaukštas tarkuotos bandelės,
14 trešnių (didelių).


















Viriau, kaip ir parašyta - 5-6 minutes. Kukuliai skanūs. Virsiu dar kartą. Tik tą kitą kartą nepatingėsiu išimti vyšnių kauliukų. Nors ir egzotika tas kauliukas, bet valgant ketvirtą virtinuką jau norisi, kad jo (kauliuko) nebūtų :)


















Galvoju, kad tokius virtinukus galima virti ir su šaldytomis uogomis, tik jas reikėtų gerai nuvarvinti, apdžiovinti, gal net pavolioti kokioje cukraus pudroje, kad nebūtų šlapios ir netrukdytų suklijuoti tešlos.

Komentarai

  1. Labai skaniai atrodo, gaila jau nelabai yra šviežių uogu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man irgi apmaudu, kad tik rugsėjį atradau šį receptą... Bet sulaukus kito sezono - virsiu juos, oi virsiu :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą