Lazdelės be sviesto su sultimis































Net ir saulėtą dieną norisi ko nors skanaus. Ar ne taip vadinasi tas mistinis saldumynas, kurio mažas kąsnelis gali nuskaidrinti nuotaiką ir pakylėti link debesų? Ką aš čia. Tas skanumynas vadinasi tira mi su. O aš gaminau tokį paprastesnį, gal net galima sakyti, lietuviškesnį kramstuką. Šios lazdelės nėra toks tobulas skanumynas, kaip itališkas tiramisu, net visiškai ne į tą pusę, bet vis tiek puikus daiktas, kai norisi ką nors sugraužti ar patabaluoti arbatos ar kavos puodelyje, patogus iškylaujant ar keliaujant. Netrupa, netepa, neužima daug vietos ir svarbiausia - vienas du trys - ir iškeptas.

Orignalus receptas

200 g cukraus,
4 kiaušiniai,
0,75 litro miltų,
aviečių arba žemuogių sulčių.

Ištrinti keturis kiaušinius su 200 g cukraus, įberti 0,75 litro miltų, įpilti aviečių arba žemuogių sulčių, gerai išmaišyti, išminkyti, pagaminti lazdeles ir iškepti nekarštoje krosnyje.


Patirtis ir patarimai

Iš pusės produktų iškepiau dvi skardas trapių lazdelių. Kad tešla gautųsi minkoma, o ne limpanti ir plyštanti, 2 kiaušiniams ir 100 g miltų cukraus subėriau apie pusę litro miltų - kiek daugiau, nei nurodyta recepte. Bet manęs tai jau nebestebina :) Vietoje aviečių ar žemuogių sulčių naudojau turėtus raudonųjų serbantų drebučius, kurie ne ką blogiau pagardino sausainius.






















Lazdeles kepiau ~10 minučių 180'C orkaitėje. Keletą palikau pasmirksoti orkaitėje 5 min. ilgiau - tai ištrauktos buvo neįkandamos :).

Pagalvojau, kad visai tinkamos šios lazdelės ir Kalėdoms, tik reikėtų vietoj sulčių įberti kokių preskonių: cinamono, maltų gvazdikėlių, imbiero, pipirų, šafrano...

Komentarai

  1. Visai įdomus receptas su tomis sultimis:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) ir man taip pasirodė. Juo labiau, kad pakankamai universalus. Į tešlą galima priberti, įminkyti, įpilti ar įkrėsti ko tik nori - nuo sulčių iki žalėsių ar džiovintų grybų :) Šiuo atveju visi mėgtami skoniai yra tinkami ir įmanomi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. tik pacituosiu :)
    "gerai išmaišyti, IŠMINYTI, pagaminti lazdeles"
    "2 kiaušiniams ir 100 g MILTŲ subėriau apie pusę litro miltų"
    bet supratau, kas norėta pasakyt :)
    labai įdomus receptas. bandysim.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ach, kiek pražiūrėta... Ačiū už pastabumą :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą