Bulviniai kukuliai






















Susigaudžiau, kad jau senokai berašiau. Priežasčių tam buvo - ir prancūzų egzaminas, ir naujas namų gyventojas - Leopoldas Lambikas I. Na, jei paprasčiau - katinas. Mažas pilkai rainas chuliganėlis, kurį reikėjo nuolatos stebėti ir reguliariai nešioti į kraiko dėžutę. Bet tai nereiškia, kad mes badavome. Anaiptol. Kaip tik buvo proga daugiau laiko praleisti namuose ir pasigaminti šį bei tą gardaus. Na, kad ir šiuos minkštus bulvinius kukulaičius.


Originalus receptas

0,75 litro bulvių,
3 tryniai,
1 visas kiaušinis,
druskos,
truputis džiūvėsių,
2 šaukštai sviesto.

Išvirtas bulves pertrinti per sietą, išmaišyti su trimis tryniais, pasūdyti, suritenti apvalius kukuliukus, apvolioti kiaušinyje ir džiūvėsėliuose ir iškepti svieste.


Patirtis ir patarimai

Ką čia daug bepritarsi. Imkite bulvių tiek, kiek, Jūsų manymu, suvalgysite ar suvalgys maitinama kompanija. Aš išsiviriau  šešias vidutinio dydžio bulves dviems žmonėms. Tešla pagaminau su dviem tryniais, bėriau druskos, baltųjų pipirų, šviežio čiobrelio ir kmynų. Kukuliukus apvoliojau miltuose ir kepiau svieste. Šį kartą nenaudojau plakto kaušinio, nes bulviniai kamuolėliai buvo pakankamai minkšti. Tad mano receptas pagal Zawadzką būtų toks (2 žmonėms):

6 bulvės,
2 tryniai,
druskos,
baltųjų pipirų,
garstyčių grūdelių,
čiobrelių lapų,
kmynų.






















Kepimui tinka sviestas, taukai, kokosų aliejus. Kukuliai iškepa greitai (žinoma, priklauso nuo dydžio). Juos taip pat galima pasiruošti iš anksto ir užšaldyti. Bulvinius kukulius galima patiekti kaip karštą užkandį, pagrindinį patiekalą arba garnyrą. Galima būtų įdaryti virta mėsa, sūriu, prieskonine varške ir pan.

Padažas mano buvo labai paprastas, beveik spartietiškai kuklus: lydytas sviestas su kmynais.


Komentarai

  1. labai skanu, ir belgiška. čia gi bulvių kraštas. "frites rond" - belgams pristatykim bulvinius kukulius.

    AtsakytiPanaikinti
  2. tikrai labai gardžiai atrodo ir lengavi pagaminami..;) super..;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rūta, čia geras, senas geras patiekalas :) Nostalgija net apėme, dar kokį spirgučių padažiuką .. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oditele, taip - juo labiau, kad galima sunaudoti ir vakarykštę bulvių košę - tuomet tai tik viens du trys ir patiekalas lėkštėje :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Spirgučių padažiukas - būtų idealu, Mindaugai. Išvis, tegu tie kukuliai bulviniai, mažai senoviniai ir visaip kitaip peiktini, bet superiniai :) Juo labiau, kad jie gali būti visokie - dietiniai (o bulvės gali būti dietinės?), pusiau dietiniai ar mėsiški :)

    Nors dabar kaip pagalvoju, tai mano namuose tokių niekas nedarydavo. Jei iš vakarykščių bulvių - tai tik tokius blynelius (švilpikus?), kurie man buvo ne prie širdies, mano gerosios mamelės liūdesiui... arba panašius kukulius virdavo. Anyway, šitieji, Zawadzkos kukuliai - tobuli :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. aciu Ruta, pabandziau ir as ir patiko. Gyvenu taip pat Belgijoje, tad kaip studentui sis receptukas ne pro sal. Belgijoje su lietuvisku produktu variacijomis gan sudetinga, tad bandau vietinius.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Skanaus, Algirdai :) ir džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko. Aš taip pat gaminu iš belgiškų produktų - vežtis lietuviškus - būtų per ne lyg didelė prabanga.

    Sėkmės bandymuose, o aš gamindama paieškosiu kokių paprastesnių, studentams tinkamų, patiekalų receptų :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą