Žaliųjų pupelių salotos

Štai dar vienas karščio padiktuotas patiekalas. Na, toks ne visai patiekalas, gal greičiau patiekalėlis, nes tinkamesnis užkandžiui, o ne sočiam prisivalgymui. Lengvai ir greitai paruošiamas, todėl ypač tinkamas karštomis dienomis, kai nėra nei noro, nei jėgų stovėti greta kunkuliuojančių puodų ir čirškančių keptuvių. Taigi, ponai ir ponios, Jūsų dėmesiui, paprastos ir šaltos Zawadzkos salotos iš žaliųjų pupelių.


Originalus receptas

Jaunas pupeles, nupjausčius galiukus, supjaustyti įstrižais gabaliukais ir apvirti. Kai suminkštės, sudėti ant sieto, atvėsinti šaltu vandeniu, sumaišyti su svogūnais ir citrininiu padažu ir sudėti į salotinę.


Patirtis ir patarimai

Salotoms naudojau jaunas žalias pupeles, kurias nuploviau, nupjaustynėjau galiukus ir apie 4-5 minutes pagarinau puode su įstatomu tinkleliu. Suminkštėjusias, bet vis dar traškias pupeles perliejau šaltu vandeniu, nuvarvinau ir apibarsčiau žiedais pjaustytais jaunais svogūnais, užsunkiau šviežių citrinos sulčių, įpyliau kelis lašus alyvų aliejaus, užbėriau jūros druskos ir kelis kartus suktelėjau pipirų malūnėlį. Puiku!


Saltos puikiai dera su sausu baltu stalo vynu ir juodos duonos riekele. Tinka kaip garnyras prie švelnių žuvies ar paukštienos patiekalų. Skanaus!

Komentarai

Rašyti komentarą