Žaidžiame žaidimus

Gavusi Rimos, kuri labiau už viską pasaulyje myli savo vyrą ir sūnų, dėl savo šuns pasiryžusi padaryti daug, džiaugiasi žiema ir yra iki pat Kalėdų pasiryžusi būti paslaptingu nykštuku ("Lašelis medaus") kvietimą prisijungti prie žaidimo iš vienuolikos klausimų, pirmiausia pagalvojau, kažin, kiek Lietuvoje maisto tinklaraščių? Mat, sudvejojau,  ar rasiu dar vienuolika, nepaminėtų Rimos sąraše. Bet net pati nustebau - radau, bet vis tiek, baigus galvoti atsakymus-klausimus, pastaruosius uždaviau tiems, kurie jau kitų tinklaraštininkų buvo pakviesti sumesti partiją šio n(e)žaibiško žaidimo. Tuomet dar truputį pasiraiviau (čia dar iki tol, kai pradėjau galvoti klastingus klausimus), nes nesu didelė tinklaraštinių "bangų" mėgėja ir nutariau atsiliepti į Rimos bakstelėjimą.


Pirmiausia taisyklės:

1. Kiekvienas privalo nurodyti 11 atsitiktinių teiginių apie save...
2. ...atsakyti 11  klausimų, užduotų ankstesniojo blogger'io...
3. ...sukurti kitus 11 klausimų, kuriuos atsakytų užtagintieji blogger'iai...
4. ...užtaginti 11 blogger'ių su mažiau nei 200 sekėjų...
5. ...informuoti apie tai užtagintuosius...
6. ...nekeršyti netaginti atgal.

Pirmas. Atsitiktiniai teiginiai apie save tikriausiai panašės į kažką tokio "što vižu - to paju", nes kaip kitaip?
 
1. Mano rudos akys ir aš segiu perlinius auskarus, kuriuos retai kada keičiu kuriais nors kitais;
2. Ant mano palangės auganti agava - katino Lambiko mylimiausias augalas (čia gal gavosi apie katiną labiau nei apie mane, bet jis irgi mano);
3. Fotografuoju su Canon (yes, you can);
4. Be "Lietuvos virėjos" rašau dar vieną tinklaraštį apie gyvenimą Briuselyje "Briuselio kopūstai";
5. Šiuo metu laikinai gyvenu Briuselyje (cha cha cha, čia truputį sukčiauju, nes gavosi du teiginiai iš vieno);
6. Alų mėgstu labiau nei vyną, o pastarąjį labiau nei kokteilius;
7. Mokausi prancūzų kalbą (B2!) ir atostogas leidžiu Prancūzijoje;
8. Mėgstu gerus detektyvus ir trilerius (tiek knygas, tiek filmus: Pavyzdžiui, J.C. Grangé);
9.Tingiu sportuoti, bet retkarčiais paminu dviračio pedalus;
10. Planuoju būsimas velykines atostogas praleisti kur nors Afrikoj (gal galit ką patarti?);
11. Noriu išmokt žaisti tenisą arba skvošą.

Antras. Sąžiningai ir su visu rimtumu atsakau į Rimos klausimus (tikiuosi, kad Jums dar neatsibodo skaityti):
 
1. Kiek dabar valandų?
21.41 Belgijos laiku (22.41 Lietuvos). Tiksliau tiek buvo, kai pradėjau atsakynėti į klausimus.
2. Kokioje šalyje norėtum gyventi?
Labiausiai už viską norėčiau gyventi Lietuvoje, atostogas leisti Prancūzijoje, o keliauti po visą pasaulį.
3. Ar tiki stebuklais?
Taip. O gal ne. Nežinau, tikriausiai, kad tikiu, nes nutinak tokių kartais dalykų, kurių niekaip kitaip nepavadinsi tik stebuklais arba labai laimingais sutapimais.
4. Kas tau pasaulyje brangiausia?
Ryšys su mylimais ir artimais žmonėmis. 
5. Su kokiu žymiu žmogumi norėtum pakalbėti prie puodelio kavos ar arbatos?
Klausimas žinoma geras. Niekada apie tai negalvojau, bet pirmas į galvą toptelėjo nepraustaburnis Gordonas. Gal ir įdomu būtų su juo išgerti faif oklok'inės arbatos, bet tikriausiai, kad nerasčiau kaip su juo šnekėti. Na, bet jis pats galėtų neužsičiaupdamas šnekėti visos arbatėlės metu. Tiek to, tą Gordoną, aš mieliau arbatos išgerčiau su Egle, nesvarbu, kad ji mažiau žinoma asmenybė nei Gordonas.
6. Mėgstamiausias kokteilis, koks jis?
Prisipažįstu, kad kokteiliai nėra mano mėgiamiausias dalykas. Bet jei reikėtų rinktis - rinkčiausi baltą rusą.
7. Ramus vakaras ar vakarėlis?
Ramus vakaras, bet tai priklauso nuo... nuotaikos, nuovargio, oro ir norų.
8. Žiema ar vasara?
Abi. Nors daug labiau pavasaris ir ruduo.
9. Vilnonės kojinės ar tapkutės su kailiuku?
Tiesą sakant, vilnonių kojinių turiu visą atskirą dėžutę, bet aviu kailines šlepetes. Toptelėjo, kad verčiau mūvėčiau ir vilnones kojines, nes mano kojos vis tiek niekada nebūna šiltos.
10. Kava ar arbata?
Abi. Ryte - beveik visada puodelis baltos kavos. Visą likusią dieną ir vakarą - arbata: žolelių, žalia, juoda, balta, raudona, tiesiog uogienė arba citrina su imbieru arba apelsinas su ruduoju cukrumi užpilti verdančiu vandeniu.
11. Desertas ar kepsnys?
Jei pasakyčiau, kad kepsnys - visi mane pažįstantys užbadytų pirštais už prasimanymą. Desertas.

Trečias. Mano klausimai kitiems vienuolikai tinklaraštininkų:

1. Ar grojate kokiu nors muzikos instrumentu? Jei taip - kokiu? Jei ne - kokiu norėtumėte mokėti groti?
2. Kokius dvylika patiekalų gaminate Kūčių vakarienei (žinoma, jei  ją ruošiate)?
3. Kokiomis užsienio kalbomis kalbate?
4. Kokią paskutinę knygą skaitėte (o gal vis dar skaitote)? 
5. Ką manote apie rūkytą viskį? Patinka? Kurio gamintojo? Nepatinka? Kodėl?
6. Kokia Jūsų mėgstamiausia alaus rūšis ir gal net labai konkretus alaus?
7. Sendaikčių mugės: už ar prieš? Ar lankotės? Jei taip - kokiose? Ar perkate? Ar naudojate jose pirktus daiktus? Jei nenaudojate - tai kodėl.
8. Jei reikėtų (galėtumėte), ką pasirinktumėte - namą užmiestyje ar butą senamiestyje? Kodėl?
9. Kokia Jūsų profesija? 
10. Ar prenumeruojate periodinę spaudą? Kokią?
11. Austrės, midijos, jūros sraigės, jūros ežiai, varlės ir kt. - delikatesai ar tai, ko stengiatės išvengti?
Ačiū už atsakymus ir jiems skirtą laiką.
 
Ketvirtas. "Taginu" kitus vienuolika, apie kuriuos galvojau rašydama klausimus:

Viktorija iš "Segebutės užrašai"
Viktoras iš "Viktoro užrašai"
 
Dalyvavimas nėra būtinas, bet būtų įdomu sužinoti Jūsų nuomonę apie rūkytą viskį, alų ir periodinę spaudą.

Komentarai

  1. Kaip smagu, kad tu tokia greita:) O dar smagiau buvo skaityti tavo mintis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) kažkaip prisėdau ir vienu įkvėpimu parašiau (jei dar nebūtųtos dalies, kur reikia kitu "taginti" - būtų tobulas žaidmas ;))))

      O kad jau negalima "taginti" atgal - užduodu Tau vieną iš klausimų - rūkytas viskis - už ar prieš?

      Panaikinti
    2. Hm, mergaitės, į kurios iš jūsų klausimus pasiūlysit atsakyti man? Tą skraidantį virusą mačiau senokai, tikėjausi, kaip nors jo išvengti, bet gavau dvigubą dozę :)

      Panaikinti
    3. Kaip aš Tave Aušra suprantu :))))) atsiprašu už bandymą apkrėsti šituo virusu - viliuosi, kad vieną kartą persirgus įgijamas imunitetas :)))

      Atsakyk į kurį nors vieną iš mano klausimų. Kuris patinka :)

      Panaikinti
  2. Čia, jau atsakyta: http://segebute.blogspot.com/2012/12/zaidziame-zaidimus.html
    Ačiū už pakvietimą žaidimui!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, Segebute, už atsakymus, buvo smalsu ir labai įdomu susipažinti. Esi talentinga multitaskingo meistrė - nuo veterinarės ir inžinierės iki filosofės ir parapsichologės. Aš taip negalėčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rūta, o tas Gordonas tavo minimas tai kas? Gordonas Jamesas Ramsay'us?
    Atradau, jog rašai dar ir apie Briuselį. Dabar bus man gražaus pasisakitymo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, tas pats ;) tiesiog pirmas atėjo į galvą. Gal būčiau sakius, kad su kokių Z. Baumanu mielai išlenkčiau puodelį arbatos, bet jis jau gerokai senas ir klausimus reikėtų jam susakyti tiesiai į ausį. Na, žinoma, kaip parodė paskutinis pasimatymas su šiuo grandu, nedagirdėjimas visai nemaišo jo nenuilstančiam liežuviui ir genialiai paprastai minčių raiškai. Nors jei atvirai, mane garsenybės trikdo, tad negalėčiau nei tos arbatos gerti, nei rišlių klausimų suformuluoti :)

      Taip, apie Briuselį pradėjau peizelioti tik čia įkėlus kojas. Po truputį šitai pradeda panašėti ir į rašymą ;) Smagaus skaitymo - tikiuosi, kad rasi įdomių dalykų apie šią mažą Europos šalį.

      Panaikinti
  5. Atsakymai
    1. Ačiū, Dalia, kad perimi estafetės lazdelę ;)

      Panaikinti
    2. Na, kaip čia pasakius, ne visai perėmiau... :) tik pusę distancijos įveikiau ;)

      Panaikinti
  6. O tai ačiū :D
    Aš čia atsakysiu - pirmą kartą girdžiu apie rūkytą viskį. Reiks eit pagūglint.
    O spaudos neprenumeruoju, bet žurnalus perku. Aišku, kulinarinius :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ai, nėr už ką, gali nedėkoti :D

      Nu va, niekas nežinojo apie rūkytą viskį... Hm, čia jis retenybė ar Jūs tiesiog šiaip, visi, nekišat nosių į stipriųjų gėrimų spinteles? :) Aš pati, tiesą sakant, tokiais galiūnais kaip viskiai, brendžiai, degtinės ir visokie burbonai labai nesižaviu ir jais nesigundau. Bet turiu vieną viskių mėgėją namuose (čia šįkart ne apie katiną), kurio the best būtent ir yra rūkyti viskiai.

      Pamenu, kad "In vino" būdavo tokio "Laphroaig" - baisumo su lyg batų tepalu ;)

      O jei trumpai, tai šie viskiai būdingi vienai Škotijos salai - Islay. O toliau - www.google.lt :)

      Panaikinti
    2. Aš stipriuosius naudoju kam nors užpilt, pvz., pyragams :) Man geriau vynelio kokio pasiurbt :D

      Tiesa, pirkau lambicą parduotuvėj. Ir galvoju, kur aš girdėjau tą pavadinimą ir tai tikrai buvo ne alus... Po to gūglinau apie lambiką ir kaip galvoji, kur mane gūglas nuvedė? Tai gi pas Leopoldą Lambiką :D Ir tada prisiminiau, kur man tas Lambikas girdėtas buvo.

      Panaikinti
    3. Pavyzdžiui, vaisinį pyragą :)

      Taip, lambiko skonis, nuo mums įprasto alaus gerokai skiriasi, bet paradoksas toks, kad jis yra artimiausias tam alui, kuris buvo verdamas dar tada, kai buvo tokia šalis kaip Mezopotamija ;))) ir tiesą sakant, kuo toliau, tuo labiau man šitas alus ima patikti (bet tik tikro gamintojo, Cantillon). Na, gal ne lambikas, gal labiau gueuze - šampanizuotas lambiko mišinys, bet vis tiek :)

      Šiaip, smalsu, o lambiką pirkai kur, Lietuvoje?

      Och, koks tas googlas šaunuolis :)

      P.S. apie lambiką ir jo rūšis rašiau aname bloge, jei būtų įdomu - užsuk - http://briuseliokopustai.blogspot.be/2012/11/briuselietiskas-cantillon-daryklos-alus.html (nors googlas turėjo pririnkti pakankamai informacijos, kai tada ieškojai) :)

      Panaikinti
  7. Dėkui, Rūta, kad ir mane susikaičiavai :) Esu etatinė blusturgių lankytoja, pirmenybę teikiu esantiems mažuose provincijos miesteliuose, nes ten visko daugiau ir pigiau. Apie rūkytą viskį kažką girdėjau, bet niekada negėriau, man labiau vynas ir alus prie lūpų limpa. Jei esu LT dažniausiai renkuosi Kauno "Biržiečių" arba "Porterį", būdama JK visados užsisakau Elį (Ale), o Belgijoje ragauju viską iš eilės, dar neišsirinkau pačio pačiausio. Šiaip aš nemėgstu uoginių alaus rūšių, bet kai Briuselyje vienam alaus bare, kuris yra šalia Jeanneke Pis, paragavau šviežio Kryko, tai supratau, kad tokį alų mėgstu, puta virse virto iš bokalo, o tas skonis mmm... Žodžiu, gerai jums ten Briuselyje:) Prie to paties dar pridursiu, kad paskaitinėju tavo "kopūstus" ir labai žaviuosi tavimi, kad esi sveikai apsikrėtusi Frankofonija.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O, ačiū, Rennie už tai, kad atsiliepei į skaičiuotę (nes gi suprantu, kad galėjai ir neatsiliepti):) aš irgi esu blusturgių mylėtoja. Na, tokia nuosaiki, tačiau kartas nuo karto pabunda noras pasiknaisioti - kad nors tu verk - tai tada net sugebu prisikelti sekmadienį septintą, kad nuvažiuočiau į Waterloo sendaikčių turgų (sako, kad jis vienas iš geriausių Europoje, o pradeda darbą...4 val. ryte). Tikrai smagus, jei pasitaikys vėl kada pasibūti Belgijoje - rekmenduoju!

      Aaa, žinau tą barą - jis reklamuojasi, kad turi daugiausią alaus rūšių, o iškabos su rausvais drambliukais :) Neblogas, bet kitą kartą rekomenduočiau apsilankyti "Moeder lambic" - jie vaišina mažųjų daryklų alais ir net turi visokių sezoninių keistenybių - su šafranu, su druska, su medumi, su rozmainais ir kt. O ten rekomenduočiau paragauti to tikriausio briuselietiško vaisinio alaus - kriek'o, kuris gaminamas su tikromis uogomis arba Grisette - fermentuojamo su miško uogomis (mmmm - jei patiko "Delirium Tremens" (t.y. "Baltoji karštinė") kriek'as - turėtų ir šis pamaloninti skonio receptorius :) Arba išvis, aplankyk "cantillon" alaus daryklėlę, kuri įsikūrusi beveik pačiame miesto centre :) (persiprašau už tokį spaudimą ;)))) - labai knietėjo pasidalinti geros vietos rekomendacija, nes tikrai šioje šalyje alkoholizuotis yra kur ;))

      Ačiū už gražius žodžius mano kopūstams :) (hm, atrodo, kad pribrendo reikalas ten pasidalinti savo mėgstamiausiomis aludėmis).

      Panaikinti
    2. Rūta, dėkui už rekomendacijas, kai kitą kartą lankysiuosi Belgijoje, žinosiu ką nuveikti :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą