Apkepti varškėčiai

Originalus receptas

Tešlą paruošti kaip paprastiems varškėčiams, tik pagal Zawadzkos rekomendacijas, įberti šiek tiek cukraus ir įminkyti saują nuplautų razinų. 


Sugrūsti porą džiūvesėlių ir pakepinti svieste.


Į keptuvę su pakepintais džiuvesėlius sudėti išvirtus varškėčius. Kepti kol apskrus.




















Patirtis ir patarimai

Taip apkepinti galima ir vakarykščius varškėčius. Pagal skonį galima patiekti su grietine ar kitais Jums įprastais padažais.

Niekados varškėčių nesu virusi su razinomis, tad šitie man patiko. O vyrui priminė vaikystę ir žemaitiškus močiutės varškėčius (kurie, jis sako, kad buvo minkštesni nei maniškiai. Matyt, vis dėl to miltų šiek tiek padauginau).

Komentarai

  1. argi jie neatrodo kaip kiaulienos/vištienos gabalėliai kiniškai, su glutomato padažu? Dar žiūrėk jie ir su razinomis. gali žmogus iš tų paveikslėlių ir susimaišyti - kiaulė/višta desertui?
    Tačiau, kaip žinia, tai jau pakepinti varškėčiai. o tik virtų, deja, negavau. Negaliu paliudyti dėl jų, tačiau dėl pakeptų galiu pasakyti - gardu, tikrai.

    Tiesa, dėl sausumo užsimečiau smetonos. ir vat jeigu būčiau be dantų, tai samdyčiau ką nors sukramtymui. skanaus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmmmm... o man paveikslėlis iššaukė seilių bangą, ir daug vilčių sukėlė iš pažiūros trumpas receptas (ypač, jei turi vakarykščių varškėčių), tik ta nuoroda į ilgesnį instruktažą gadina reikalą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Miela barškuole, jei turi vakarykščių varškėčių - pasigaminti neprailgs ir šituos :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aš varškėčius verdu, o mano mama savo anūkui Pranui kepa purius,labai skanius, bet be razinų, aišku, su razinomis įdomiau gali būti. Galima pridėti visko, kas tinka ir ką turi namuose

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą