Kepti kiaušiniai

Originalus receptas

1 šaukštas sviesto,
druskos,
2 šaukštai acto,
10 kiaušinių.

Keptuvėje ištirpinti didoką šaukštą sviesto ir po vieną mušti kiaušinius; tryniai neturi išsileisti. Pasūdyti ir kepti, kol sutrauks baltymus. Kepant su actu, sviestą reikia ištirpinti su šaukštu vandens, įpilti porą šaukštų acto, įberti truputį druskos, užvirinti ir atsargiai įmušti kiaušinius.





















Patirtis ir patarimai

Nutinka kartais taip, kad grįžti namo po atostogų, o šaldytuve laukia tik kiaušiniai. O Zawadzka siūlo net 19 paprastų ir nepaprastų kiaušinienių receptų. Šis ir jai, ir man buvo antras. Pirmą suvalgėm kažkuriems pusryčiams.

Na, negaliu nieko ypatingo papasakoti, nes nepatyriau jokių kiaušinių kepimo nuotykių :) Pažymėčiau tik tiek, kad anksčiau niekada neteko kiaušinių kepti tokiame sviesto-vandens-acto tirpale-virale. Matyt dėl jo kiaušinaičiai buvo balti ir „neišsidraikė“ po keptuvę.

Tiesa, kepiau ne 10, o 3 kiaušinius, o sviesto ir acto naudojau tiek, kiek čia parašytą.

Komentarai

  1. tikrai, kiaušiniai, pakepti šiame tirpale, atrodė kaip vedami prie pirmos komunijos - išbalę, be riebaliuko, panašūs į lietinius/miltinius blynčikus.

    bendarbutyje Mindaugas buvo pradėjęs irgi "kolekcionuoti" kiaušiniečių kepimo būdus, menu, kad kokius septynius išbandė, paskui turbūt nusibodo.

    apie kiaušinio, kepto ar kitokio, turinį ir skonį kalbėti neverta - nesugadinama klasika ir turbūt pats stabiliausio skonio patiekalas.

    ir tikrai gražiai derėjo su ryškiai raudonais konservuotais pomidorais. ne dėl to, kad tik jų buivo šaldytuve. tikrai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skaitydamas apie kiaušinienių receptūrą tikrai supratau savo apsileidimą... Ką gi teks atnaujinti kiaušialistį Zawadskos klasika.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Savaitgalį viriau kiaušinius be lukšto :) galėsi gal ir šitą įtraukt į kiaušialistį :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą