Sekmadienio pietūs

Sekmadienį viešėjo labai mieli svečiai. Norėjau juos pamaloninti, tad surizikavau pasitelkti Zawadzkos „bajerius”. Ir ką Jūs manot? Šįkart ji manęs nenuvylė. Tikrai. Ir dar daugiau - likau visai patenkinta.
Kad reikėtų mažiau sukti galvą ir derinti tuos kartais išties keistus receptus, nutariau patyrinėti knygos pradžioje pačios Zawadzkos siūlomus meniu vienai kiekvieno mėnesio savaitei. Nereikia daug spėlioti - peržiūrėjau pasiūlymus gegužio sekmadieniui ;)

Zawadzka apie gegužį rašo, kad „šį mėnesį sunkiausia gaminti maistą, nes jau visos žiemos atsargos pasibaigusios, žvėrienos nėra, iš daržovių pasirodo tik pirmieji žalumynai ir šparagai, kiek daugiau pieno, po žiemos ima pigti kiaušiniai, pradedami gaudyti vėžiai; taigi iš jų kruopščios šeimininkės pagal šiuos sąrašus gali pagaminti įvairių patiekalų“. O gegužio sekmadieniui siūlo: prancūzišką sultinį (au naturel), mėsą su džiovintais arba šviežiais baravykais, špinatus arba balandas (kaip užkandį su skrudintu batonu arba kiaušiniais), keptą įdarytą kalakutą ir omletą, susuktą vamzdeliu.

O aš pasitrinkau prancūzišką sultinį (au naturel) ir mėsą su džiovintais arba šviežiais baravykais. Desertui gaminau Eugenijos tortą (be miltų!).

Komentarai

  1. Kadangi teko paragauti aukščiau minėtų patiekalų, nesusilaikysiu nepagyręs. Natuerlich fantastisch. Tiesa, turiu įtarimą, kad tai daugiau Rūtos nei Zawadzkos nuopelnas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ale, tai tik Zawadzkos kūrinio įgyvendinimas ;)
    Bet, žinoma, malonu, kad mano talentas buvo pastebėtas ;)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu kur čia paprastas valgytojas nepastebėsi talento, kai duoda užkąsti. o dar ir tos sąlygos gegužyje gaminti patiekalus, kaip sako Zawadska, nepuikiausios. ir iš tiesų - prieš pliažo sezoną reikia kūdintis, darbuose visi nori kaip nudurnėję daugiau darbų nudirbt prieš vasarą, tai kaip ir nebėr laiko maitintis padoriai. Plius žvėrys poruojasi ir peri, tai nei pašausi nei sugausi kokį.
    žodžiu, išbandymų metas. belieka štai tik beveik pasnininkui prilygstančius pietus valgyti. laimei, talentas, padarė savo. Paslikas, kaip sakant.

    AtsakytiPanaikinti
  4. tiesa, gerbiamosios jautienos gabalai skirtingi kaip diena ir naktis, ar ne? Tarsi raguotasis tik ant vieno šono gulėjo. arba šalia parduotuvės lentynoje atgulė amžiumi bei socialine padėtimi skirtingi galvijai. vienas gabalėlis kietokas, kitas minkštutėlis.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą