Kapoti avienos kotletai su bulvių koše ir kotletų padažas


Originalus receptas

1,25 kg avienos,
2 tryniai,
5-6 džiūvėsėliai,
druskos,
pipirų,
1-2 kiaušiniai,
0,5 prancūziškos bandelės,
bulvių košės ir sultinio padažo.

Iš kotletų mėsos arba mentės išimti kaulus ir gyslas, mėsą sukapoti, įdėti porą trynių, gabaliuką sviesto, truputį sugrūstų džiūvėsėlių, pasūdyti ir išmaišyti iki purumo; suformuoti gražius kotletus, pabarstyti druska ir valandai palikti. Pavolioti išplaktuose kiaušiniuose, pabarstyti džiūvėsėliai ir kepti įkaitintame svieste. Kiekvieną apdėti bulvių koše, dailiai sudėlioti pusdubenyje ir užpilti sultinio padažu.

Norint paįvairinti, kotletus galima patiekti su ryžiais, tirštai išvirtais su sviestu.


Patirtis ir patarimai

Užbėgdama už akių noriu pasidžiaugti, kad skanūs buvo kotletai. Ačiū, Mindaugai, už avieną! Džiaugėsi mūsų skrandukai ir nesivaržydami džiūgavo receptoriai :)

Pradžiai šiek tiek perdėliotas receptas:

Kotletams:

1 kg avienos,
2 tryniai,
5-6 džiūvėsėliai,
druskos,
pipirų.

Dažiniui:

1-2 kiaušiniai,
džiūvėsėlių.

Patiekti su bulvių koše ir sultinio padažu.


Mėsytę sukapojau kombainu (ačiū jo išradėjams), sudėjau visus Zawadzkos nurodytus priedus. Tik pasielgiau savaip, nes gurgėjo jau mūsų visų pilvai – pasūdžiau mėsą iškart ir nelaukus nurodytos valandos iškepiau.

Nesvėriau mėsytės, bet jos turėjo būti apie 800 g. Ir viso šito kiekio gavaosi 6 dideli kotletai.



Kapotus avienos kotletus valgėme su bulvių koše, kotletų padažu ir patroškintais žaliaisiais žirneliais.


Apie kotletų padažą

0,5 šaukšto sviesto,
1 stiklinė sultinio,
1stiklinė kaparėlių arba mažų marinuotų agurkėlių,
0,5 šaukšto miltų,
3-4 gabaliukai cukraus,
0,5 citrinos,
galima 0,75 stiklinės vyno.

Miltus pakepinti iki rudumo kaip gaminant ankstesnį padažą (o tai reiškia "miltus pakepinti svieste iki rudumo"), įpilti stiklinę sultinio, užvirinti, įdėti padeginto cukraus, nukošti per sietelį, įberti kaparėlių, citrinos criežinėlių arba smulkučių marinuotų agurkėlių, arba marinuotų grybukų, dar kartą užvirinti ir užpilti kotletus.
Dėl įvairovės galima įpilti 0,75 stiklinės vyno ir užvirinti.

Skanus padažas. Ypač tiko kaparėliai. Rekomenduoju.

Komentarai

  1. Vienas mūsų mėgstamiausių garnyrų yra bulvių košė ir žirniai, galim net vienus valgyti (be kotletų), reikės išbandyti padažą!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Padažas tai tikrai vertas bandymų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pabandziau su marinuotais agurkeliais, nes ju turejau - labai patiko. Tik naudojau sultini is kubelio. Kai tik atsiras sansas- bandysius su kapareliais ir su tikru sultinuku.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Džiugu, kad išbandėte Zawadzkos padažą. Ir malonu, kad patiko. Manyčiau, kad jis puikiai dera su visais kotletukais.
    Ačiū už atsiliepimą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man asmeniškai atrodo, kad stiklinė kaparėlių stiklinei sultinio yra nelabai realus derinys, bet idėja man patiko ;) išbandžiau savaip, buvo skanu! Beje būtų smagu, kad būtų nurodyta kiek porcijų gaunasi. Iki

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tiesa, Zawadzkos receptai ekonomiškumu nepasižymi :) prisipažinsiu,kad aš taip pat nedėjau visos stiklinės - greičiau "iš akies", apie 100 g.

    Kotletai gavosi 6, o panažo proporcingai kiekvienam po maždaug 3-4 šaukštus.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą