Kiaulienos muštinukai (su krienų padažu)

Originalus receptas

2 kg nugarinės,
druskos ir pipirų,
2 šaukštai sviesto,
0,5 svogūno,
4 kiaušiniai,
5-6 džiūvėsiai,
1 šaukštas miltų,
2 stiklinės sultinio,
1,5 stiklinės tarkuotų krienų.

Nugarinę, arba kotletų mėsą, pusvalandį mirkyti šaltame vandenyje ir supjaustyti taip, kad prie kiekvieno mėsos gabaliuko būtų kauliukas. Išmušti muštuku, pasūdyti, pabarstyti truputį pipirų; nemažame šaukšte sviesto iškepti truputį sukapotų nuplykytų svogūnų, atvėsinti, įmušti keturis kiaušinius, išmaišyti, apvolioti juose muštinukus, pabarstyti džiūvėliais, sudėti į sviestų pateptą troškintuvę arba skardą ir pastatyti į krosnį. pakepinti svieste šaukštą miltų, atskiesti sultiniu, užvirinti su 1,5 stiklinės sutarkuotų krienų ir užpilti muštinukus.
Vietoj krienų galima naudoti marinuotus agurkėlius.
Nulupti ir stipriame sultinyje su šaukštu cukraus ir gabaliuku sviesto patroškinti svogūnėliai tinka kaip garnyras.
padažą galima gaminti iš šaukšto garstyčių, tiek pat cukraus, sviesto, 0,5 stiklinės acto ir stiklinės stipraus sultinio, jis taip pat tinka prie šių muštinukų.
Vietoje padažų muštinukus galima užpilti vyšnių sultimis, bet tada nereikia dėti svogūnų, o tik pavolioti muštinukus kiaušiniuose ir džiūvesėliuose.


Patirtis ir patarimai

Na, jei jau paeiliui apie visą gamybos procesą, tai turiu prisipažinti, kad mirkymo ir pjaustymo dalis praleidau. Pirkau supjaustytą kiaulienos nugarinę ir ją nuplovus perėjau iškart prie mušimo dalies. Tiesa, kol nepamiršau, keturioms porcijoms reikės:

4 šmotelių kiaulienos nugarinės (kiekvienas su šonkauliuku),
druskos ir pipirų,

Dažiniui:

2 šaukštai sviesto,
1 nedidelio svogūno,
2 kiaušiniai,
4-5 kupinų šaukštų džiūvėsių,

Padažui:

1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto miltų,
1 stiklinės sultinio,
0,5 stiklinės tarkuotų krienų.




















Primuštą ir pasūdytą kiaulieną pavoliojau kiaušinių ir kepintų-plikytų svogūnų plakinyje, sudėjau į skardą (išties, tai į širdelės pavidalo silikoninę kepimo formą) ir pašoviau geram pusvalandžiui į orkaitę (180'C).




















Iškepusius patiekiau su Zawdzkos rekomenduojamu krienų padažu ir prancūziškai troškinatais žirneliais.
Man padažas gavosi raudonas, nes tuo metu šaldytuve turėjau tik raudonų krienų... :)

Skanūs muštinukai. Puiku, kad nereikia stovėti prie keptuvės - paruošei ir šmakšt į orkaitę, o iš orkaitės - šmakšt burnon. Skanaus!







Komentarai

  1. Karštą dieną karšti muštinukai, su aštriais krienais. Įsitraukiam į norimų pagaminti patiekalų sąrašą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nevisai taip :) muštinukai su krienais - kai už lango lietus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skamba viliojančiai, bandysim :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą