Migdolinis blanc-mager
Karštos dienos. Taip karšta, kad ne tik gaminti, bet ir valgyti nesinori. Nebent pasmalyžiauti. Kažko tokio, ko nesugeba sugalvoti perkaitęs miestiečio protas. Viduramžiška fantazija - migdolinis blanc-manger - puiki išeitis.
Migdolus nuplikyti verdančiu vandeniu ir sutrinti tyrelę. Užpilti trimis stiklinėmis verdančio vandens, išmaišyti, išspausti per stiprų audinį, tyrelę dar kartą sugrūsti, atskiesti trimis stiklinėmis verdančio vandens, vėl išspausti ir sumaišyti su anksčiau išspausta tyrele. Įberti cukraus, želatinos, išmaišyti, supilti į formą ir pastatyti ant ledo.
Originalus receptas
300 g saldžiųjų migdolų,
35 kartieji migdolai,
1,5 litro vandens,
50 g želatinos,
400 g cukraus.
Migdolus nuplikyti verdančiu vandeniu ir sutrinti tyrelę. Užpilti trimis stiklinėmis verdančio vandens, išmaišyti, išspausti per stiprų audinį, tyrelę dar kartą sugrūsti, atskiesti trimis stiklinėmis verdančio vandens, vėl išspausti ir sumaišyti su anksčiau išspausta tyrele. Įberti cukraus, želatinos, išmaišyti, supilti į formą ir pastatyti ant ledo.
Blanc-manger paprastai pertepama įvairių spalvų želė. Pastatyti formą ant ledo, įpilti truputį želė, sustingdyti, vėl įpilti tiek pat arba daugiau kitos spalvos želė, ant viršaus taip pat kitokios spalvos blanc-manger, ir taip sluoksniuoti, kol forma bus pilna. Gražiausiai atrodo blanc-manger su želė juostelėmis, pavyzdžiui, baltų su tamsiai raudonomis, šokoladinėmis, geltonomis ir pan.
Patirtis ir patarimai
Gamyba labai panaši kaip anksčiau aprašyta grietininio blanc-manger, tad smarkiai nesiplėsiu šį kartą.
Bet skonis.... kažkas tokio, ko perkaitęs miestiečio protas nesugalvotų... akimirksniu burnoj ištirpstantis migdolinis debesėlis. Neparagavus - neįmanoma įsivaizduoti. Paragaukit. Karštą dieną - liux desertas. Garantuoju 100 proc., kad nustebinsite šeimyną ar svečius.
Komentarai
Rašyti komentarą