Plikyti kukulaičiai prie mėsos arba grybų sultinio (ir ne tik)


Originalus receptas

0,5 stiklinės sviesto,
1 stiklinė miltų ir tiek pat vandens,
4 kiaušiniai,
druskos pagal skonį, truputis krapų.

Ištirpinti sviestą, užvirinti vandenį, suberti miltus ir maišyti tol, kol nelips prie puodo. Tada nukelti nuo ugnies, atvėsinti, įmušti kiaušinius, išplakti iki purumo ir kabinant šaukštu suleisti į verdantį vandenį. Išvirę jie tuoj pat iškyla į paviršių.

Kaip ir gaminant toliau aprašytus kukulaičius, įmušus kiaušinius galima įberti saują supjaustytų šviežių krapų.


Patirtis ir patarimai


Kukulaičiai - liuks. Minkšti ir labai universalūs.

Sviestą ištirpinau kaip ir nurodo Zawadzka, supyliau vandenį ir užvirinau. Į verdantį vandenį subėriau miltus. Atkreipčiau dėmesį, kad miltai tirštėja labai greitai, tad ir maišyti reikia nedelsiant. Sutirštėja per kelias sekundes.

Į atvėsintą tešlą įmušiau kiaušinius.

















Ir gerai išplakiau.


Paruoštą tamprią tešlą kabinau desertiniu šaukšteliu ir dėjau į verdantį vandenį.

Kukulaičiai labai greitai išvirė. Spėju, kad jau po pusės minutės jie linksmai kunkuliavo vandens paviršiuje.

Šiuos kukuliukus valgėme su žemuogių sriuba. Manau, kad tiekiant juos su saldžiomis sriubomis, tiktų paskaninti aguonomis.

Tiesa, iš pusės produktų užminkius tešlą išviriau ~ 20 arbatiniu šaukšteliu kabintų kukulaičių.

Komentarai

  1. kukulaičiai - kelių savaičių komponentas nr. 1, su žemuogėm jie nerealūs (žiūrėti - prie žemuogių sriubos).

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą