Prancūziškų kukulaičių gardėsis (su uogiene)


Originalus receptas

Pusantro šaukšto gero sviesto išsukti iki grietinės tirštumo, sukant sudėti du trynius ir įmušti vieną kiaušinį. Paskui tarsi barstant pudra suberti kaupiną šaukštą aukščiausios rūšies miltų ir vėl sukti, kol pasidarys tiršta masė, bet ne per ilgai, nes tešla pradės sluoksniuotis. Ši tešla taip gerai laikosi, kad ją galima paruošti iš ryto. Sudėti šaukštu į verdantį vandenį ir uždengti, kad labiau išsipūstų. Didelį šaukštą uogienės pertrinti per sietą, ėdėti du šaukštus grietinės ir truputį cinamono miltelių. Į išsuktą uogienę galima įdėti du šaukštus grietinės ir lengvai išmaišyti. karštus kukulaičius sudėti į pašildytą salotinę ir apipilti uogiene su grietine.


Patirtis ir patarimai

Pirmiau produktai:

1,5 šaukšto sviesto,
2 tryniai,
1 kiaušinis,
2 šaukštai miltų.

Iš duotų produktų išsukau skystoką, maždaug grietinės tirštumo tešlą. Tik padariau prasižengimą - namuose turėjau vien rūpaus malimo kvietinių miltų. Nežinau, ar tai turėjo kokios lemiamos įtakos kukulaičiu-nekukulaičių formai ir skoniui. Parašysiu tai, kai pabandysiu su kruopmilčiais.


Na, bet kaip matyti, mano kukulaičiai labiau panašūs į vyniotinukus :), kuriuos valgėme su braškių drebučiais ir grietine. Tačiau man nelabai patiko šie kukulaičiai - stiprokai jautėsi kiaušinių skonis (bet gal čia dėl to, kad miltai buvo rūpaus malimo? Kaip nors nesusiintegravo tešla?). Plykytos tešlos kukulinai daug geresni.

Rekomenduočiau kukulaičius virti sūdytame vandenyje.

Iš nurodytų produktų gavosi 2 nedidelės porcijos (maždaug po 6-7 kukulaičius).


Komentarai