Saldūs raudonieji burokėliai

Originalus receptas

Keletas burokėlių,
pora šaukštų džiūvesėlių,
5-6 šaukštai sultinio,
1 šaukštas sviesto, 
1 šaukštas grietinės,
truputis druskos ir pipirų.

Išvirti arba iškepti reikiamą kiekį burokėlių, nulupti ir smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti. Svieste arba kiauliniuose riebaluose pakepinti smulkiai sukapotą svogūną, įdėti šaukštą miltų, kelis šaukštus grietinės, truputį pipirų, druskos, kelis šaukštus sultinio ir visa tai patroškinti kartu su burokėliais. Šios daržovės tinka prie kepto kiškio arba tetervino, keptos dešros, veršienos arba avienos kotletų bei avienos krūtinės. virtos gabaliukais, pavoliotais kiaušiniuose ir džiūvesėliuose ir pakepintais svieste. Vietoj grietinės galima paskaninti trupučiu gerai pavirinto acto.


Patirtis ir patarimai

Mielai pavadinčiau šiuos burokėlius "bobutės burokėliais", tik mano mylimoji troškina burokėlius be sultinio ir miltų. Bet Zawadzkos burokėliai taip pat geri. Nors ir neturėjau nei avienos krūtinėlės, nei avienos kotletų ar kepto tetervino, man šie burokėliai labai puikiai tiko su juoda duona. Vienok - tai išties puiki vakarienė.

Virtą burokėlį smulkiai supjausčiau. Nusprendžiau pabandyti taip, nes visada tarkuoju.


Pakepinau smulkintus svogūnėlius, subėriau visus nurodytus prieskonius, sukrėčiau grietinę, įpyliau porą šaukštų sultinio ir patroškinau.


Skanaus!

Komentarai

  1. Ei, kada bus kažkas naujo? Ar Lietuvos virėja atostogauja?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, Lietuvos virėja atostogauja :) Nauji receptai kaupiasi fotoaparate, bet vis pristygstu laiko jais pasigirti. Netrukus pasidalinsiu šokoladinių sausainių (kuriuos Zawadzka pavadino "šokoladiniu pasijansu"), mozūro su raudonu vynu, kiaušinių, virtų be lukšto, itališkų makaronų ir kitais receptais. Tikiuosi Jūsų dėmesio ir ištikimybės ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą