Avienos kepenų "motiejukas"



















Originalus receptas

1 avienos plaučiai ir 1 kepenys,
4-5 kiaušiniai,
2-3 šaukštai tarkuotos bandelės,
druskos,
truputis pipirų,
0,75 stiklinės avienos riebalų,
0,5 šaukšto sviesto,
2 svogūnai,
1 avino taukinė,
1 morka,
1 petražolės šaknis,
1 salieras.

Plaučius ir kepenis išvirti su įvairiomis prieskoninėmis daržovėmis, nusunkti ir smulkiai sukapoti. Įmušti keturis penkis kiaušinius, įberti tarkuotos bandelės, kvapiųjų ir juodųjų pipirų, įdėti 0,75 stiklinės avienos riebalų ir truputį su svogūnais pakepinto sviesto. Sviestu išteptą puodą iškloti avino taukine, ant jos sukrėsti išmaišytą masę ir kepti valandą karštoje krosnyje. Iš puodo išimti visą kaip pyragą.

Dėl įvairovės avino taukinę galima išlydyti ir įpilti tik kvortelę lajaus, o vietoje svogūno įberti saują smulkių razinų.


Patirtis patarimai

Plaučius ir kepenis paruošiau kaip ir kepdama paštetą pagal šmaikščiai pavadintą receptą „Avienos arba veršienos kepenų „motiejuką“ kitaip“.


Turiu prisipažinti, kad avino taukinės neturėjau, tad pasiklioviau, kad pakaks į pašteto masę supiltų riebalų.

Ai, ir dar viena nuodėmė – pamiršau įdėti morką, kurios tikrai šiam paštetui trūko (bet kam nenutinka?). O šiaip, tai man, prisipažinsiu, skanesnis buvo motiejukas su grikiais, iškeptas pagal anksčiau nurodytą receptą. Šis man pasirodė kiek riebokas.






Komentarai