Petrinta morkų sriuba

















Originalus receptas

1,25-1,5 kg jautienos,
prieskoninių daržovių ir druskos, kaip Nr. 1,
2 šaukštai kvietinių miltų,
keletas morkų.

Išvirti sultinį kaip paprastai. Supjaustyti keletą jaunučių morkyčių, užpilti sultiniu, įdėti gabaliuką mėsos ir uždengus troškinti; kai suminkštės, pertrinti, ištirpinti gabaliuką sviesto, įberti porą šaukštų miltų, jais uždaryti morkas, išmaišyti, įberti truputį cukraus ir atskiesti sultiniu, kad sriuba būtų ne per tiršta, pašildyti ir patiekti su skrebučiais.
NB Tokias sriubas galima gaminti iš įvairių daržovių: ropinių kopūstų, ropių, žaliųjų žirnelių ir pan.


Patirtis ir patarimai

Recepto Nr. 1 prieskonines daržoves rasite čia.

















Trintoms sriuboms - TAIP!
Morkoms - TAIP!

Komentarai

  1. Taip, Pievų-princese, mums ši sriuba patiko, srėbėm net kelis kartus :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą