Sluoksniuota mėsa



















Nors man gavosi labiau sluoksniuotos bulvės negu mėsa, bet skonis nuo to tikrai nenukentėjo. Superinis patiekalas, savotiška Šepardo (piemens) pyrago versija.


Originalus receptas 

2 kg mėsos,
krienų,
1 stiklinė grietinės;
2 šaukštai sviesto,
6-8 bulvės,
3 kiaušiniai,
3-4 džiūvėsėliai.

Svieste su grietine patroškinti truputį sutarkuotų krienų. Įtarkuot (aš keisčiau į "sutarkuoti") keletą virtų bulvių, pasūdyti, įpilti šiek tiek ištirpinto sviesto ir išmaišyti su  trimis gerai išplaktais kaušiniais. Sultinyje išvirtą mėsą supjaustyti gabaliukais, sudėjus į varinį pusdubenį kiekvieną gabaliuką sutepti troškintais krienais, uždengti bulvių mase, pabarstyti svieste kepintais džiūvėsėliais ir apkepti krosnyje.


Patirtis ir patarimai

Patirtis labai skani :) aš dar savu papratimu bulves pagardinau kmynais, pipirais ir čiobreliais.
Mėsą reikėtų pjaustyti mažais gabaliukais. Tuomet juos galima suberti į paruoštus krienus, išmaišyti ir sukrėsti reikiamą mėsos sluoksnį. Gamindama šitokio patobulinimo nesugalvojau - tik dabar šovė  galvą ;)




















Bulves tarkavau stambia "burokine" tarka, nors galima naudoti ir grūstas bulves arba net vakarykštę bulvių košę :)




















Susluoksniuotą apkepą kepiau 180'C orkaitėje maždaug 30-45 min.



















Prie šio apkepo tiktų džiovintų baravykų arba pievagrybių padažas ar padažas paruoštas su kaparėliais, kokios nors pamarinuotos ar paraugintos daržovės. Viskas priklauso nuo Jūsų skonio - tinka viskas, kas skanu su bulvėmis ir mėsa. Skanaus!


Komentarai