Puikieji blynai su mėlynėmis




















Na, ne su mėlynėm, o su šilauogėm, bet gal tai iš esmės reikalo nekeičia, ar ne? Gal tik šiek tiek, nes šilauogės kiek didesnės už mėlynes ir ne taip giliai įklimpsta į lietinių tešlą :)


Originalus receptas

5-6 kiaušiniai,
3 stiklinės pieno,
2 stiklinės miltų,
truputis druskos,
2-3 stiklinės mėlynių,
4-5 šaukštai cukraus,
truputis cinamono,
2 šaukštai sviesto,
grietinės.

Išmaišyti truputį tirštesnę negu lietinams tešlą, įmušti kiaušinius ir išlakti. Parinkti kietų sveikų prisirpusių mėlynių, pabarstyti ckrumi ir cinamonu, išmaišyti ir dėti į tešlą taip: įpilti į keptuvę truputį ištirpinto sviesto, įpilti tiek tešlos, kaip lietiniui, iškepti, per vidurį užberti uogų, paliekant kraštus, kad perlenkus pusiau blynas suliptų kaip didelis koldūnas, užpilti sviesto ir dar pakepinti iš abiejų pusių. Kai blynas taps aukso spalvos, įdėti į apvalų pusdubenį. Taip sudėti visus blynus, kiekvieną pabarstyti cukrumi su cinamonu, išlyginti kraštus, kad atrodytų kaip boba. Patiekti pabarstytą cukrumi. Atskirai patiekti šviežios grietinės.

Tokius blynus galima įdaryti avietėmis.


Patirtis ir patarimai


Žinoma, kad skanūs šitie blynai. Tik aš iš jų nekroviau bobos, man užteko keturių blynų, tad kokią čia bobą iš jų sukrausi ;)




















Tešlos lietiniams maišykite tiek, kiek paprastai jos maišote savo šeimynai - tik truputį patirštinkite. Man blynų kraštai nelabai norėjo lipti ir nesulipo, be uogos labai gražiai įkepė. Ir jas aš bėriau ne tada, kai blynas jau išepė, kaip nurodo Zawadzka, bet iškart, kai išliejau blyną.

Nepaisant isižiojusių kraštelių, blynai buvo laaabai skanūs. Lauksiu pasirodant mėlynių ir tada tai jau bandysiu paraidžiui :)


Komentarai

  1. Lyg ir įprastas, bet kitoks lietinių kepimo būdas. Man, dažnokai trypčiojančiai prie lietinių keptuvės, tikrai puiki idėja. O iš perlenktų blynų sudėta boba turėtų šauniai atrodyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Miela, Aušra, tai pasirodo esi blynininkė :) Patyriau,kad šitaip lietiniai daug greičiau iškepa, nes nereikia jų dukart kepti.

    Zawadzka sako, kad tinka avietės, o aš manau, kad visos -iausios uogos ir gal net minkštaviduriai vaisiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rūta, esu blynininkė, kol turiu, kas juos mėgsta ir nuolat kaulija :) Ir tikrai taip, tavuosius blynus mintyse ragauju su įvairiausiom uogom :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą