Grietininės bobelės kitaip




















Kitaip, nes yra ir dar vienas grietininių bobelių receptas, pagal kurį jau bandžiau kepti šitas pampuškas. Tiesą sakant, palyginus su šitomis puriomis bobulytėmis, pirmosios buvo beveik diedai, o ne bobos - tešla trapi, bet daug kietesnė, labiau primenanti sausaininę, o ne bobelinę :)


Originalus receptas

400 g sviesto,
400 g cukraus,
500 g miltų,
8 kiaušiniai,
15 karčiųjų migdolų,
3 tryniai,
300 g cukraus,
0,75 stiklinės grietinėlės,
0,3 vanilės lazdelės.

Išminkyti tešlą kaip angliškam tortui ir išdėlioti į įvairias formeles. Tris trynius išsuki su 100 g smulkaus cukraus, sumaišyti su 0,75 stiklinės grietinėlės, įdėti vanilės, įrištos į audeklą, ir maišant kaitinti tol, kol sutirštės. Atvėsinti, supilti į formeles, ant viršaus vėl uždėti tešlos ir pusvalandį kepti karštoje krosnyje.

Patirtis ir patarimai

Prisipažinsiu, kad jau seniai neragavau tokių skanių bobulyčių-keksiukų. Šiosios purios, drėgnos ir nepaprastai kvapnios. Gretinėlės kremas taip pat prisideda prie malonumo liežuviui. Mmmm..... mmm, mm, m... Sukus apsukus vis norisi vieną kokią nutverti nuo stalo. Ei, gal kas į svečius?

Iš ketvirčio normos išėjo šešios bobelės. Jei jums toks skaičius pakankamas, tuomet susiraskite:

100 g sviesto,
100 g cukraus,
125 g miltų,
2 kiaušiniai,
4 karčiuosius migdolus (arba galima apseiti ir be jų),
1 a. šaukštelis kepimo miltelių.

Kremui prireiks:

1 trynio,
100 g cukraus,
50 ml grietinėlės,
0,3 vanilės lazdelės arba vanilės esencijos.

Pirmiausiai išsiviriau kremą, o kol jis aušo - išsimaišiau tešlą; tikrai neteko minkyti - per skysta ji tam, buvo. Kremą kaitinant svarbu nuolat maišyti, nes kitaip jis mielu noru ir labai greitai prilips prie indelio dugno. Man patogiausia tai daryti šluotele kiaušiniams plakti.





















Dėliojau tešlą pakaitomis su kremu į formeles ir svarsčiau, kas čia gausis. Ar neištekės tas geltonasis kremas lauk?




















Bobelės iškepė per pusvalandį 180'C karštumo orkaitėje. Kremas neištekėjo, liko bobelės viduryje, galbūt kažkiek susigėrė į kepančią tešlą, bet tik šiek tiek. Likęs kremas sutirštėjo ir buvo vienas malonumas liežuviui. O jei suvalgai dvi babces - tuomet malonumai jau du :)

Komentarai

  1. labai skanus keksai, ypac su tomis geltono kremo rinkemis ant juosmens. ir labai sotus, jeigu du tokius suvalgai, tai esi tikras ir tikra XIX a. Lietuvos gyventojas/-a.

    AtsakytiPanaikinti
  2. atrodo pritrenkianciai!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oho labai panašu į mūsų mėgstamą kepinį - keksą su pudingo sluoksniu. Labai sotu, bet negali sustot valgyti, tik va prisiruošt išsikept labai jau sudėtinga, tingiu pudingą gamint :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ramune, merci beaucoup! Atridentumėm ir Jums šiadien vakare, bet kažkaip ėmė jos ir išnyko per vakar... Na, bet Jus kaip nos kitaip pamaloninsim :)

    Forelle, jau vien todėl, kad yra sotus ir jo negalima nustoti valgyti- įsivaizduoju, kad Tavo keksas ir šios bobulencijos gali būti iš tos pačios šeimos :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą