Šokoladinis suflė



















Senokai besidalinau XIX a. virtuvės atradimais. Ne tai, kad ne tas galvoj buvo (gaminau, gaminau), bet svečių turėjau ir niekaip neištaikydavom tinkamos progos ilgesniam laikui klestelėti priešais kompiuterį. Na, bet dabar tai jau nepasitrauksiu tol, kol nepasidalinsiu skaniuoju šokoladiniu suflė. Paprastas, nesukrintantis šokooooladinis suflė... Pavyks visiems. Puiki alternatyva šventiniam desertui ar žiemos savaitgalio pusryčiams, kai taip norisi vėsius kambarius pripildyti kvapnios šilumos...

Originalus receptas

0,5 stiklinės manų,
žiupsnelis druskos,
2 stiklinės pieno,
6 kiaušiniai,
100 g šokolado,
0,5 šaukšto sviesto,
tarkuotos bandelės formai pabarstyti.

Pasūdytame piene su trupučiu sviesto išvirti manų košę, kai atvės, sudėti trynius, supilti piene ištirpintą šokoladą, gerai išmaišyti ir atsargiai sudėti išplaktus kiaušinius. Ištepti sviestu formą, pabarstyti džiūvėsėliais ir 20 minučių arba pusvalandį kepti krosnyje.
Suflė gaminama taip, kad būtų galima patiekti tiesiai iš krosnies.


Patirtis ir patarimai

Skanus ir ne ką prastesnis patiekalėlis nei anksčiau gamintas suflė su sūriu. Žavesio prideda geras kartus šokoladas. Jo gabalėlių galima įberti ir į paruoštą suflė tešlą.



















Labai neišsiplėsiu apie suflė subtilybes, juo labiau, kad šis, Zawadzkos siūlomas suflė, to subtilumo nelabai ir reikalauja. O kelis svarbesnius patarimus rasite šiame įraše apie sūrio suflė.

Tiesa, manų bėriau gal kokiais dviem šaukštais mažiau, kad patiekalėlis būtų puresnis ir minkštesnis. Toks jis buvo... ir baisiai tiko su mėtų arbata. Skanaus ir Jums!



















Ir dar gi, iš dalies manų košės iškepiau ir kelis sūrinius suflė - kažkaip panūdau paskutinę minutę prieš berdama kakavą :)



Komentarai

  1. nesu dar gaminus suflė (pasiteisinu - neturiu aš jiems indelių :D ) bet šis vilioja. O kažin, jei didesniam inde virti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, tų indelių dabar yra IKI ;)

    Rūta, įdomu, su manų kruopom dar neteko gaminti suflė :) Reikės pabandyti ;) Tik man nelabai jis atrodo iškilęs, ar čia kol fotografavai, suflė subliuško? :) Nes sūrio suflė iškilusi .. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ne, Mindaugai, jis nesubliuškęs :) Toks ir buvo (tiek sūrio, tiek šokoladinis), tik šokoladinio suflė indelyje buvo mažiau nei sūrinio - gal todėl taip ir atrodo.

    Kiek yra tekę ragauti "normalių", t.y. su miltais keptų suflė, jų konsistencija šiek tiek skiriasi nuo Zawadzkos suflė. Pastarieji yra drėgnesni ir kietesni, o ištraukti iš orkaitės nė nemano sukristi. Čia, matyt, manų kruopų "efektas" :)

    Indre, suflė galima kepti ir didesniame inde - ir pati Zawadzka tokiame kepė ir didieji britai taip kepa :) Tik tuomet reikėtų kiek ilgiau palaikyti orkaitėje (paieškok internete receptų, skirtų dideliems suflė). Gal pagelbės šie patarimai: http://www.thecitycook.com/cooking/advice/general/000036

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą