Bulvių košė su aguonomis (pasninkui)
Originalus receptas
1,5 litro bulvių,
druskos,
1-1,5 stiklinės aguonų.
Nuskustas bulves išvirti garuose arba vandenyje, nusunkti ir šiltai laikant sutrinti. Turėti paruoštų nuplikytų, nusunktų ir lengvai voleliu patrintų aguonų, jas sumaišyti su karšta koše, pasistengti, kad į stalą tiekiama košė būtų šilta.
Patirtis ir patarimai
Idealus patiekalas ir vegetarams, ir net veganams - jokios mėsos ir net pieno produktų. O aguonos tikriausiai, kad suteikia sotumo ir dar ką nors tokio naudingo.
Košę viriau tikrai ne pasninkui, todėl nesusilaikiau nepagardinus šaukštu sviesto ir pipirais. Tad ruošiant lengvą vakarienę dviems žmonėms, prireiks:
4-5 bulvių (priklauso nuo bulvių dydžio, žinoma),
druskos,
maltų pipirų,
šaukštas sviesto,
2-3 kupinų šaukštų aguonų (galima dėti mažiau ar daugiau).
Anksčiau tokios košės nebuvau valgius, tad tarp dantų trakšantys aguonų grūdeliai buvo visai smagus patyrimas. Man tiko su raugintais agurkais bei stikline kefyro ir visiškai netrūko jokios mėsos.
Esu beveik tikra, kad taip bulvinę košę galima pagardinti ir kitokiomis sėklomis, tik kokiomis? Gal kepintomis kanapėmis? Gal garstyčių sėklomis? Gal ...kokių turėtumėte spėjimų ir pasiūlymų?
P.S. Jaučiu pareigą pasidalinti naujausiu šitos košės pritaikymu. Iš likusios šaukštais suformavau kukulaičius, pamirkiau kiaušinių plakinyje, pavoliojau džiūvėsėliuose ir iškepiau įkaitintame aliejuje. Mmmmh! Tikrai buvo skanu!
Jerguteliau, tokio varianto dar nesu regejusi!Retas ir idomus receptas, tik musu namuose tokio neprastumciau :D
AtsakytiPanaikinti:))) manyčiau, kad jis turėtų būti priimtinesnis įvairių košių mėgėjams :)
PanaikintiO aš manau, kad su kanapėmis, paskrudintomis ir grūstomis, tikrai būtų geriau :) Lauksim kitokių nuotraukų, nors tavosios ir taip neprastos, na, bent jau paprastų žmonių akimis žiūrint :)
AtsakytiPanaikintiman dėl kanapių irgi koks tai įtarimas kirba, bet čia teturiu tik kanapių miltų (o nuo jų košė gerokai pakeistų spalvą).
AtsakytiPanaikintiAčiū, Aušra, pati tiesiog matau, kur patingėta paskaityti ar tiesiog kažkur atsirado intuityvūs įpročiai, kurių nė negalėčiau paaiškinti, o norisi kažkaip iki galo suvokti, kaip tas fotoaparatas veikia ir jį pavergti (gerai čia aš, net pati save prajuokinau) :)
Rūta, visai galiu bulves išsivaizduoti, net su uogiene, bet su aguonomis...niekada:) Nežinau ar bandysiu, bet jau Tavosios keptos Austrės, negali nei mūsų šeima nei mūsų draugai ir draugų draugai atsižavėti:) AČIŪ!!!!
AtsakytiPanaikintina, jau Odeta, "esu priblokštas kaip Pizos bokštas" (cituojant Žaibą McQueen'ą) - tai gi Jūs tokie frankokulinarai! O man būtent Bretanėj ir teko išgirsti apie keptas ir riebaluose paskrudintas austres.
PanaikintiKaip ten bebūtų - mudviem su Zawadzka dėl to labai smagu :)
P.S. Na, aš irgi sunkiai įsivaizdavau bulvių košę su aguonom, bet vat - visai neblogai :) Nors man labiau patiko tie apkepti bulvių košės kroketai - aguonos traškesnės tokios.
Rūta, mes žalias austres suvalgome, nespėja jos iki orkaitės "dakeliauti" arba su sūriu kepdavome. O Bretanėje buvau tik vieną kartą, o ten tiek kaifavome nuo šviežių austrių, kad apie keptas ar kitokiais būdais apdorotas net pagalvoti nesugebėjome:)
AtsakytiPanaikintiAch, taip - galiu kuo puikiausiai įsivaizduoti :)
PanaikintiVaje, koks įdomumas:) labai norėčiau paragauti.
AtsakytiPanaikintiLengvai įgyvendinamas noras ;)
PanaikintiKaip alternatyva aguonoms, į galvą šovė mintis, - skrudintos saulėgrąžos. :)
AtsakytiPanaikintiMh, saulėgrąžų mėgėjai galėtų įsiberti ir jų. Atrodo, kad tiek tų sėklų, o į galvą teatėjo tik trys - aguonos, saulėgrąžos, kanapės.
PanaikintiO kaip su chia seklomis? Tiesiog mintis šovė. Irgi turėtų traškėti košė nuo jų. Ir dar jos labai sveikos :)
AtsakytiPanaikintiPrisipažinsiu, kad nesu jų ragavus, bet jei šaltiniai sako, kad jos beskonės, bet labai naudingos - manau, kad pabandyti verta.
Panaikinti