Skrebučiai su sūriu



Originalus receptas

1 prancūziškas batonas,
100 g šveicariško sūrio,
1-2 tryniai,
1 šaukštas sviesto.



Nupjausčius pluteles, batoną supjaustyti plonomis riekelėmis ir sutepti tarkuoto šveicariško sūrio arba parmezano, sviesto ir trynių mišiniu. Tada 5-10 minučių pašauti į krosnį, kad apskrustų. Tiekiama prie įvairių mėsiškų ir sviestinių sriubų.


Patirtis ir patarimai


Norėčiau pakrikštyti „tarptautiniais skrebučiais“. Pažvelkite, tik 4 produktai, o vienas jų - prancūziškas, kitas - šveicariškas :) O aš naudojau lietuviškus – lietuvišką „Tradicinį“ batoną ir riebų fermentinį sūrį. Ir plutelių nepjausčiau, nes jos tokios menkutės.


































Sotūs skrebučiai darniai suderėjo su moliūgų sriuba. Jei tinka, galima kartais juos papildyti lietuviškais česnakais (pvz., su vištienos sultiniu). Skanu. Kartosim ir prie kitų sriubų.

Komentarai

  1. Valio skrebučiams! Mano galva, jie labai praturtino moliūgų sriubą. Grąžino užsisaldinusį moliūgą į pragmatišką ir tikrą sūrumo pasaulį. Sakyčiau, moliūgo sriuba be tokio skrebudžio - tai kaip hanibalas, priverstas tenkintis bananais.
    Valio skrebučiams! Jie labai skanūs.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą