Briuseliniai kopūstai

Originalus receptas

400 g briuselinių kopūstų,
1 šaukštas sviesto,
druskos,
1-2 džiūvėsėliai.
Galima įdėti 1 šaukštą miltų ir truputį cukraus.

Ant vieno šio kopūsto koto yra keliolika mažų galvučių ir tik jos naudojamos maistui, o lapai ir kotai nereikalingi. galviutes išvirti pasūdytame vandenyje, nuvarvinti, sudėti į pusdubenį ir užpilti sviestu su pakepintais džiūvėsėliais arba sviesto padažu: šaukštą bulvių krakmolo sumaišyti su šaukštu ištirpinto sviesto, atskiesti sultiniu iki reikiamo tirštumo, užvirinti ir užpilti daržoves. Į šį padažą galima įberti truputį cukraus.


Patirtis ir patarimai

Skaitydama pirmą recepto pastraipą pagalvojau, kad briuseliniai kopūstai, šiandien lengvai randami parduotuvių lentynose, prieš 150 metų vis gi buvo savotiška egzotika. Juk Zawadzka ne be reikalo aiškina, kad kotas, ant kurio įsitaisiusios briuselinio kopūsto galvelės, yra nevalgomas.

Kopūsto galveles garinau, o tuomet pasūdžiau ir užpyliau lydytu sviestu. Skanumėlis. Svarbu šių kopūstų nesutroškinti, palikti šiek tiek traškius. O štai šią akimirką pasirodo šviežių Briuselio kopūstų pranašumas prieš šaldytus, kurie ir taip jau būna pakankamai minkšti.

Skanaus Jums! O mums buvo skanu su kapotais vištienos kotletais ir pūkine bulvių koše.






Komentarai