Puikieji kapoti vištienos kotletai




















Sako Jurga, kad sumažėjo "Lietuvos virėjos" produktyvumas. Stengiuosi pasitaisyti ir siunčiu naują receptą.

Originalus receptas

1 vištienos krūtinėlė,
druskos,
0,5 prancūziškos bandelės,
1 stiklinė pieno,
1,5 šaukšto sviesto,
3 tryniai,
2 kiaušinių baltymai,
keletas džiūvėsėlių.
Garnyrui – bulvių piurė arba 400 gramų špinatų.

Vištienos krūtinėlę smulkiai sukapoti, pasūdyti, įdėti pusę pienę išmirkytos prancūziškos bandelės, truputį sviesto, tris trynius, gerai išmaišyti, pabaigoje sudėti standžiai išplaktus du baltymus (jei atrodytų, kad masė per skysta, visų nedėti), suformuoti kotletus, apibarstyti sijotais džiūvėsėliais ir kepti įkaitintame svieste. Garnyrui tinka bulvių piurė, špinatai arba žalieji žirneliai.


Patirtis ir patarimai

Šių puikiųjų kotletukų gamyba labai panaši į kapotos vištienos kepsniukus su krakmolu ir majonezu. Tik čia rišamoji medžiaga – kiaušinis ir mirkyta bandelė.

Vištieną supjausčiau, įbėriau pipirų, druskos (ir labai niežtėjo rankos pridėti česnako, bet susilaikiau), sukrėčiau mirkytą bandelę (1 bandelę „3 kapeikos“) ir kiaušinių trynius.




















Tuomet – išplaktus baltymus ir suvoliojau kotletėlius. Prisipažinsiu – sunkokai, nes masė gavosi gana skysta, todėl siūlyčiau dėti tik vieną baltymą.




















Valgėm su pūkine bulvių koše ir Briuselio kopūstais. Bet tikrai būtų skanu su tradicine bulvių koše ir troškintais žirneliais – prancūziškais arba neprancūziškais.





Komentarai